VIJESTI

Admir Babić: Da li će Odsjek za inspekcijske poslove, odnosno nadležni inspektor poduzeti konkretne korake za rješavanjem divljih deponija?

“Poštovani sugrađani, na 12. sjednici Gradskog vijeća Visoko koja je održana 26. novembra ove godine, nadležnoj službi i gradonačelniku sam podnio sljedeće pitanje: Da li će Odsjek za inspekcijske poslove, odnosno nadležni inspektor, pri Gradskoj upravi Visoko u narednom periodu poduzeti konkretne korake za rješavanjem divljih deponija i nastanak istih na prostoru Visokog, te tako počet raditi svoj posao?

Naime, još početkom mjeseca aprila, tačnije 6. aprila 2021. godine, poslao sam informaciju/upit Odjseku za inspekcijske poslove u kojem sam ih informisao da su mi se “mnogi sugrađani javili zbog divlje deponije koja se nalazi u tzv. “Sališću”, šumski put Arnautovići-Mulići, te da su mi sugerisali su da pojedinci traktorima dovoze otpad i istresaju ga po livadama i u šumi. Također, uz ovu informaciju/upit sam dostavio i fotografije i snimak”.

Od ove Službe, tačnije Šahinović Mahira – komunalno-putnog inspektora, sam dobio odgovor koji vam prenosim u cjelosti: “Odsjeku za inspekcijske poslove uputili ste Zahtjev za inspekcijski nadzor, a vezano za problem divlje deponije koja se nalazi u tzv. “Sališću”, šumski put Arnautovići – Mulići. Obzirom da u zahtjevu niste naveli ko su lica koja nelegalno odlažu otpad nemoguće je izvršiti inspekcijski nadzor niti poduzeti bilo kakve upravne mjere, jer je nepoznat subjekt nadzora.”.

Sudeći prema ovom odgovoru, moguće je zaključiti da ova Služba, odnosno imenovani inspektor ne može raditi ništa dok mu se ne “navedu ko su lica koja nelegalno odlažu otpad” kako je sam i napisao.

Iz ovoga proilazi zaključak koji se sam nameće da nadležni komunalno-putni inspektor ne obavlja svoje obaveze koje su mu u opisu posla i mjesta na kojem je zaposlen i plaćen novcem upravo tih građana koji imaju probleme sa ovim divljim deponijama.

Na dostavljeno pitanje zatražio sam pisani odgovor, a po dostavljenom odgovoru obavijestit ću vas što su mi napisali.”

NAJNOVIJE

Na Vrh
Loading...