Zdravlje

Glumac Daniel Dae Kim se izliječio od koronavirusa uz lijek protiv malarije i antibiotika

Daniel Dae Kim (Foto: EPA-EFE)
Zahvaljujući se na porukama podrške tokom njegovog oporavka, Kim je u videu na Instagramu ispričao kako je ustvari izgledao njegov oporavak.“Sretan sam što sam među osam posto ljudi kojima nije bila potrebna hospitalizacija. To je važna statistika. Uglavnom sam ležao u krevetu i uzimao lijekove, a sada nemam nikakve simptome, osim osjećaja zagušenja koji bi trebao ubrzo prestati”, kazao je Kim.

U nastavku on dodaje kako nakon perioda izolacije i potpunog oporavka neće biti ponovo testiran. Prema procjenama ljekara, dovoljno je da prođe 14 dana.

“Volio bih biti ponovo testiran, ali neću. Nema dovoljno testova, što je poražavajuće, ali bolje da sačuvaju test za nekoga kome je potreban nego da ga potoše na mene”, dodao je Kim koji je razočaran zbog velikih nestašica medicinskih potrepština s obzirom da su SAD imale nekoliko mjeseci da se pripreme za epidemiju koronavirusa.


Kako kaže, pitanje koje su mu najviše postavljali tokom liječenja bilo je koje lijekove koristi.

“Uzimao sam koktel lijekova koji je sačinjivao Tamiflu, antivirusni lijek, Z-Pak antibiotik, uz inhalacije. I ono što smatram tajnim oružjem je hlorokin. To je lijek koji je korišten u Koreji tokom borbe s koronavirusom. I da, to je lijek koji je predsjednik spomenuo prije nekoliko dana. Neću reći da je ovo lijek protiv bolesti Covid-19, ali rćei ću da je bio krucijalan za moj oporavak”, istakao je Kim.

Podsjećamo, hlorokin se koristi i protiv malarije.

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/klix.ba

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh
Loading...