Tehnologija

Kina predstavila veliku bespilotnu letjelicu za izviđanje i napade

U Kini će između 28. i 3. oktobra biti održan veliki međunarodni zračni show, a jedna od novih letjelica će biti veliki kineski bespilotni dron pod nazivom Chai Hong 6, odnosno CH-6.

CH-6 je veliki dron koji može dostizati velike brzine i visine, ima veliki domet i može se koristiti u različite svrhe. Dron je pouzdan, prilagodljiv i ima veliki kapacitet za teret.

Nova letjelica liči na CH-5, ali je razlika u repu i krilima. Kapacitet goriva iznosi 3.42 tone u konfiguraciji za izviđanje, odnosno 1,72 tone u konfiguraciji za izviđanje i napad.

Dron je dug 15 metara, promjer njegovih krila iznosi 20,5 metara, a visok je 5 metara. maksimalna brzina leta iznosi 800 km/h, a brzina krstarenja od 300 do 700 km/h. Visina krstarenja je 10 km, a maksimalna iznosi 12 km. U zraku dron može provesti 20 sati kada je u modu izviđanja, odnosno 8 sati u modu izviđanja i napada. Maksimalni domet iznosi 12.000, odnosno 4.500 km ovisno o konfiguraciji.

Ovo je jedna od najnaprednijih bespilotnih kineskih letjelica kada je riječ o mogućnostima nošenja elektronske opreme za izviđanje, kao i zra – zemlja projektila.

 

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/klix.ba

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh
Loading...