Gastro

Mramorni kolač – domaći recept bez korištenja vage

Sastojci:

– 5 jaja

– 15 kašika šećera

– 15 kašika ulja

– 15 kašika mlijeka

– 15 kašika brašna

– 3 kašike kakaa

– 1 prašak za pecivo

– 1 vanilin šećer

Priprema:

Dobro mikserom izmiješati jaja, šećer, ulje, mlijeko i vanilin šećer .

Kada je to dobro izmiješano dodati brašno i prašak za pecivo te sve ponovno dobro izmiješati mikserom.

Pola smjese izliti u nauljeni lim/pleh/tepsiju (25x35cm) a u drugu polovicu dodati kakao i dobro izmiješati.

Sada tamniju smjesu lagano izlijevate po svijetloj smjesi u plehu, neravnomjerno da ostane vidljiva i svijetla smjesa na nekim područjima. Viljuškom površinski izmiješati u krug te dvije boje. Zagrijati rerun na najjače, kad se zagrije u staviti tepsiju sa smjesom, smanjiti na 200 stepeni. Peći do 20-tak minuta.

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh