Nemoj da bi mu se prva javila

Pitam se, zašto današnje veze ne upijevaju, zašto završe puno prije nego što su zapravo počele?

Kakva su to vremena došla da se ljubav iskazuje riječima, a da se djela ostavljaju po strani, onako kao napisano se pamti. Ja sad mogu napisati što god želim, a da li će to zapravo biti istina ili samo jedna u nizu laži koja se izgubi u moru istih prohujalih ,,izvikanim” internetom.

Nemoj da bi mu se prva javila, dokazat’ ćeš da ti je stalo, ne dao Bog. A čemu to? Šta je svrha? Zašto od muškarca, momka, dječaka, općenito muškog roda, očekivati sve, a ne raditi ništa? Zašto se utopiti u moru isti, koji rade isto, ponašaju se isto, i očekuju nešto drugačije, svježije od momka, a on to ne dobija od djevojke. Koja je svrha bilo šta očekivati, kada nam je toliko teško odabrati momka, iako kažemo da su svi isti, a zapravo je suprotno. Treba se osvijestiti, pogledati oko sebe, tek kada to učinimo shvatit ćemo da je sve prolazno i da se trebamo potruditi da bar u našoj mašti ostane urezano iole pozitivnih stvari, a ne samo jedno sjećanje na poruke nikad ne napisane…


Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Visocani.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visocani.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visocani.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.