Preporuka

Ovo je mjesto na kome nikako ne treba čuvati luk

Frižider može da dehidrira hljeb, stvrdne med i učini krompir slađim. A vjerovali ili ne, ovo pravilo se odnosi i na luk.

Luk može da ostane svjež ako ga držite na pravom mjestu – koje mora da bude suho i hladno, ali to nikako nije frižider.Evo i zašto.

Kada se luk ohladi, hladna i vlažna sredina u frižideru pretvara skrob u šećere (isto se dešava i sa krompirom) i on postaje mekan ili gnjecav jako brzo. A pritom vam može zasmrdjeti frižider i učiniti da sve ima ukus luka.

Umjesto toga, držite luk u mrežastoj kesi ili u činiji na suvom, hladnom mjestu poput plakara, a svježi mogu da ostanu i na sobnoj temperaturi, ali znatno kraće – 7 dana.

Takođe, nemojte ga stavljati u vreće jer je luku potreban vazduh kako bi disao i nikako ih ne držite zajedno sa krompirom jer on ispušta vlagu koja može ubrzati propadanje luka.

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/fokus.ba

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh