Gastro

Piletina u umaku

Sastojci

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 500 ml pavlake za kuhanje
  • 1 kašiku senfa
  • 1 kocka za supu i
  • 1 dl vode ili temeljca od supe
  • malo suvog biljnog začina
  • malo bibera
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • malo ulja

Priprema

Piletinu isjeći na šnite, začiniti i pobiberiti, zatim na malo ulja ispeći piletinu da malo porumeni sa svake strane. Kada se proprži piletina sa svake strane izvaditi je na tanjir.

Na ulju od pečenja piletine staviti kocku za supu i 1 dl vode ili ako nemate kocke za dadajte 1 dl temeljca od supe. Zatim dodajte pavlaku za kuhanje, 1 kašiku senfa i sve promješajte da se senf sjedini sa vrhnjem, a zatim dodajte 1 kašičicu suhog peršuna ili malo svježeg.

Promiješati i vratiti piletinu u umak. I kuhati u umaku još 5 minuta i gotovo.

Poslužite uz prilog po želji.

 

 

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh