Gastro

Pu­nje­ne ja­bu­ke pečene u rer­ni

Pu­nje­ne ja­bu­ke pečene u rer­ni su recept za idealan desert.

Sas­toj­ci:

4 ve­li­ke ki­se­le ja­bu­ke

100 g sjec­ka­nih ora­ha

4 su­pe­ne ka­ši­ke me­da

va­ni­lin šećer

su­pe­na ka­ši­ka su­hog grožđa

Pri­pre­ma:

Ja­bu­ke ope­ri­te, ali ih ne­moj­te olju­šti­ti. Nožem ili ka­šičicom pažlji­vo izva­di­te sre­di­nu i sje­men­ke, a za­tim ih po­re­daj­te u po­su­du za pečenje.

Po­mi­je­šaj­te ora­he, va­ni­lin šećer, suho grožđe i med, pa do­bi­je­nom smje­som na­pu­ni­te ja­bu­ke. Pe­ci­te ih u za­gri­ja­noj rer­ni na 200 ste­pe­ni, ot­pri­li­ke 25 mi­nu­ta.

Ka­da se ja­bu­ke ohla­de, možete ih ukra­si­ti sjec­ka­nim ora­si­ma ili ras­to­plje­nom čoko­la­dom.

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh