Gastro

Unesite malo promjene: Grah i paprika u kombinaciji koja će vas oduševiti

Unesite malo promjene u kuhinju i isprobajte malo drugačiji recept za tradicionalno jelo – zapečeni grah.

Ako nemate puno vremena, neke korake poput pečenja paprika možete obaviti i večer prije, pa idućeg dana sve složiti i samo ispeći.

Sastojci:

800 g graha (iz konzerve)

500 g luka

5 komada crvene paprike

5 komada paradajza

2 lista lovorovog lista

2 režnja bijelog luka

1 mala kašika slatke paprike

Priprema:

U pećnicu na 260°C stavite cijele paprike u lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih dok se kora ne zacrni sa svih strana, a nakon što ih izvadite iz pećnice prekrijte ih vlažnom krpom i ostavite da odstoje 10-15 minuta. Dok su još tople skinite im koru, uklonite peteljku i koštice te narežite na tanke trakice, piše Večernji list.

Narežite luk i popržite ga s bijelim lukom i paradajzom te dodajte crvenu papriku, sol, papar i lovorov list.

Maknite sa štednjaka nakon desetak minuta.  Uzmite vatrostalnu posudu, namastite ju i slažite red graha koji ste prethodno ocijedili, red paprika i red luka s rajčicom i začinima – neka zadnji sloj bude grah. Dodajte 1-2 šoljice vode i prelijte s malo ulja.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°c ne miješajući dok se voda ne ukuha i grah na vrhu ne zapeče.

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh