Politika

Visočku djecu drogom snadbijevaju oni koji jesu u uskoj vezi s politikom i policijom!

U Visokom postoji sprega politike, policije i podzemlja ?! Je li ovo neka strogo čuvana tajna ili samo plod politikanstva i kupnja poena „na vrijeme“, ili pak samo licemjerstvo? Gospodo, možda su nam oči vezane dvadeset i kusur godina. Možda! Možda u Visokom ima 8.000 nezaposlenih, a možda je i prosječna plata pretposljednja najniža u kantonu. Moguće i da nas Arapi i Turci posjeduju. Moguće i da našu, visočku djecu, drogom snadbijevaju oni koji jesu u uskoj vezi s politikom i policijom.

Možda mislite na tu spregu?

A možda smo vidjeli i gore i opasnije, jer vezanih očiju gledali smo kako našu, kako Vi kažete visočku djecu, kose rafali iz automatskih pušaka. Moguće da znamo i o reketiranju i bombaškim napadima na ugostiteljske objekte. I to za vrijeme Vaše vladavine, gospodo. Možda MI znamo sve, iako su nam oči vezane! Kažete „Dosta je bilo glume, pretvaranja i predstava. Vrijeme je da se izađe pred narod. Na široke rukave“. E, pa, gospodo, gdje ste bili Vi kad je bilo najteže?! Vladali ste ovim gradom, tu ste bili!!! Dok smo mi Visočani u Skupštni kantona vodili rat za govornicom kako bismo spriječili ulične ratove u našem i Vašem gradu, u gradu u kojem Vi vladate. Gdje ste bili kad smo se borili za povećanje broja uposlenih u visočkoj policiji? E pa, gospodo, mi smo uspjeli, dok ste vi vodili ovaj grad!! Dok smo sebe i svoju vlastitu djecu izlagali opasnosti, mi smo uspjeli! Da. Izlagali smo sebe jer nismo pričali o uređenju grada i o cvijeću, nego zaboga o kriminalu i kriminalcima i najzad smo uspjeli!!!

Povećali smo broj uposlenih u visočkoj policiji, eliminsali smo svakodnevne pucnjave, ranjavanja i postavljanje eksplozivnih naprava namjenjenih reketiranju visočkih kafića. Čulo se o nama šrom Bosne i Hercegovine! Pisali su o visočkim zastupnicima koji se bore protiv kriminala u svom gradu dnevni listovi i portali i u Mostaru, i u Tešnju i u Visokom, ali Vi niste ništa znali o tome. Niste znali da se to dešava u Vašem gradu, niti da u gradu u kojem Vi vladate postoji sprega politike, policije i podzemlja! Možda ste čuvali tajnu, za koju ste se odlučili baš sada da nam otkrijete!

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh
Loading...