Gastro

Zasladite se tokom vrelih ljetnih dana: Napravite sebi džem od trešanja

Za sve one koji jednostavno ne mogu bez svoje dnevne doze ugljikohidrata, donosimo jednostavan recept kako možete napraviti ukusan džem od trešanja. Iako trešnje i nisu klasično voće koje se koristi za izradu marmelada, kada jednom probate ovaj namaz postat ćete ovisni o njemu.

Za izradu ove slastice potrebno je:

1,5 kg trešanja

2 kašike meda

3 kašike šećera

2 kašike cimeta

35 g želatina

Priprema:

1. Trešnje bez košpica stavite u lonac i zatim ih usitnite štapnim mikserom.

2. Dodajte šećer kojeg ste ranije pomiješali sa želatinom.

3. Spremljeno voće miješajte na vatri dok ne prokuha,a onda dodatne tri minute miješajte i skidajte pjenu koja se nakuplja.

4. Na samom kraju, umiješajte med i cimet te ulite smjesu u staklenke.

Dobijeni džem čuvajte u frižideru kako se ne bi pokvario!

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh