VIJESTI

Elvedina Muzaferija ubrzo na stazi u okviru Svjetskog kupa

Naša najbolja skijašica Elvedina Muzaferija će za devet dana nastupiti u prvoj utrci nove sezone Svjetskog skijaškog kupa. Nova sezona donosi nove izazove, ali i nešto veća očekivanja.

Sezona Svjetskog skijaškog kupa je već počela utrkom veleslaloma u austrijskom Soeldenu, ali će Elvedina Muzaferija i ove sezone nastupati samo u brzim disciplinama, tako da će prvu utrku imati tek 18.novembra.

Naša najbolja skijašica ni ove sezone nije pod imperativom kada su u pitanju rezultati, ali ipak očekuje određeni napredak, iako je zbog nedostatka snijega bilo problema u pripremnom periodu.

Ciljevi u novoj sezoni su jasni i može se reći da su prilično realni, s obzirom na veoma jaku konkurenciju i uslove koje ima.

Muzaferija je prošle sezone osim u Svjetskom kupu, nastupala i u utrkama Evropa kupa, gdje je i ostvarila najveći uspjeh osvajanjem drugog mjesta u utrci spusta u Crans Montani. Ove sezone to nažalost neće biti moguće.

Po prve ovosezonske bodove u Svjetskom kupu, Elvedina Muzaferija ide u talijansku Cerviniju 18. i 19. novembra kada su na rasporedu dvije utrke spusta, a planirano je da ove sezone nastupi na ukupno 21. utrci.

Visoko.co.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh