VIJESTI

Visočko ljeto 2024 // Regionalna zvijezda Ilma Karahmet zabavlja vas četvrtog dana na centralnoj bini ispred Gradske uprave

Ilma Karahmet rođena je 02.05.2000.god., u Travniku, a odrasla u Kiseljaku, gdje je završila osnovno obrazovanje. Svoje školovanje nastavlja na privatnom koledžu “Richmond Park School” u Sarajevu, kojeg okončava kao odličan učenik.

Ilma Karahmet je mlada bosanskohercegovačka muzička zvijezda koja je svoje prve korake u muzici obilježila učešćem na muzičkim festivalima i takmičenjima. Predstavljala je svoju državu na mnogim festivalima jezika i kulture Njemačka, SAD, Maroko, Turska, Rumunija, Belgija i dr. Prvi zapažen rezultat bio je sa deset godina (10) kada je Ilma pobjedila na dječijem takmičenju “Talent Time” na Hayat televiziji te osvojila nagradno putovanje u Paris.

Sa svojih trinaest (13) godina kao najmlađi učesnik pojavila se na prestižnom takmičenju “X Factor Adria” u Beogradu (Srbija), gdje je Ilma osvojila simpatije cijelog regiona kada je otpjevala pjesmu “Ima jedan svijet”. U žiriju pomenutog takmičenja bile su regionalne zvijezde Željko Joksimović, Kiki Lesendrić, Emina Jahović i Kristina Kovač. Pjesma “Ima jedan svijet” u interpretaciji Ilme broji višemilionske preglede na YT, a pored te pjesme pjevala je mnoge hitove svjetskih zvijezda poput Christine Aguilere, Brune Marsa, Whitney Houston i dr. U takmičenju “X-Factor” Ilma je bila finalista pored 12.000 prijavljenih takmičara.

Posljednje muzičko takmičenje gdje se Ilma pojavila bilo je regionalno takmičenje “RTL Zvijezde” u Hrvatskoj. U ovom takmičenju žiri su činile regionalno poznate zvijezde Nina Badrić, Petar Grašo, Jacques Houdek, Tonči Huljić i Andrea Andreši. Pred ovim uglednim žirijem i pored velike konkurencije kandidata, Ilma Karahmet odnijela je ubjedljivu pobjedu i osvojila prvu nagradu od 100.000 Kuna.

U okviru Dana kulture i sporta “Visočko ljeto 2024” koji se tradicionalno održavaju u Visokom od 21-26.07., Ilma Karahmet predstavit će se visočkoj publici solističkim koncertom četvrtog dana (24.07.) na centralnoj bini na Trgu Džemala Bijedića ispred Gradske uprave Visoko. Koncert počinje u 21:00sati, a ulaz je besplatan.

Vidimo se u Visokom !

NAJNOVIJE

Na Vrh