VIJESTI

(VIDEO/FOTO) Dernek majstor Semir Cerić Koke sjajnim nastupom uveličao ovogodišnju manifestaciju „Visočko ljeto“

Jedan od najpoznatijih bh. pjevača narodne muzika, Semir Cerić Koke, nastavio je seriju nezaboravnih koncerata na ovogodišnjoj manifestaciji Visočko ljeto, koja će se, sada to definitivno možemo konstatovati, dugo pamtiti kao jedna od najuspješnijih i, u muzičkom smislu, jedna od najraznovrsnijih.

Veliki broj fanova u našem gradu sa nestrpljenjem je isčekivao koncert jednog od najboljih „dernek majstora“, koji je vrhunskim raspoloženjem, prepoznatljivim šarmom i energičnom interpretacijom, u četvrtak, 25. jula, rasplesao nekoliko hiljada posjetilaca u glavnoj visočkoj ulici, izmamivši osmijehe i prekrasno raspoloženje na njihovim licima.

Nisu izostali brojni Koketovi hitovi, prepoznati i cijenjeni od strane svih generacija i ljubitelja aranžerski kvalitetnog folk melosa sa ljubavnom lirikom.

Inače, Koke ove godine pravi veliku turneju kojom se želi zahvaliti fanovima i saradnicima na dugogodišnjoj podršci i saradnji, a cjelokupna pozitivna muzička priča će rezultirati velikim koncertom u sarajevskoj Skenderiji, tako da je koncert u Visokom bio najbolja moguća „generalna proba“, apsolutno uspješna u svim segmentima.

Popularni Sarajlija od srca se zahvalio svima koji su prisustvom uveličali ovaj događaj i poručio da mu je uvijek čast i zadovoljstvo gostovati u našem gradu, za koji ga veže mnoštvo uspomena, vrhunskih nastupa i neraskidivih prijateljstava ostvarenih tokom višedecenijske karijere.

Do kraja Dana kulture i sporta preostaje još jedan koncert, još jedna poslastica za ljubitelje narodne muzika i, sigurni smo, još nezaboravan jedan dernek i štimung.

U petak, 26. jula od 21 sat na centralnoj bini ispred visočke Gradske uprave, imat ćemo priliku uživati u nastupu našeg sugrađanina Sidika Šabanovića, koji je ranije ove godine dostojanstveno predstavljao naš grad i našu domovinu plasiravši se u veliko finale najgledanijeg regionalnog muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ u kojem je interpretacijama najljepših sevdalinki, pokazao iznimne vokalne mogućnosti koje su ga etablirale u sami vrh estradnog neba i donijele desetine hiljada novih fanova, ne samo u BiH i regiji, već i širom svijeta.

Organizatori, Grad Visoko i JU Centar za kulturu, sport i informisanje Vas pozivaju da zajedničkim snagama napravimo još jedan muzički spektakl i najpozitivniju visočku priču, koja će biti uvertira za Dane trgovine, odnosno vašer, koji tradicionalno počinje već 27. jula i trajat će do 2. avgusta.

Sve naše drage sugrađane, ali i brojne goste sa svih meridijana koji uživaju u kraljevskom Visokom – muzičko kulturnom centru regije, podsjećamo da su ulaz i parking tokom trajanja cjelokupnog Visočkog ljeta u potpunosti besplatni.

Dragi prijatelji, dobro nam došli, vidimo se u Visokom!

Visoko.co.ba/Slaven Mirković

NAJNOVIJE

Na Vrh