VIJESTI

(VIDEO) Maestralno suđenje braće Konjičanin na Olimpijskim igrama u Parizu

Već godinama unazad ubjedljivo najbolji sudijski par na bosanskohercegovačkim rukometnim terenima, naši sugrađani, braća blizanci Amar i Dino Konjičanin, sinoć (utorak, 30. juli) su ponovo bili na visini zadatka, maestralno odsudivši utakmicu grupnog dijela turnira Olimpijskih igara za rukometašice u Parizu.

Snage su u sjajnom i veoma uzbudljivom rukometnom klasiku i skandinavskom derbiju, odmjerile reprezentacije Švedske i Danske, a Dankinje su slavile pobjedu rezultatom 25:23.

Prethodno su Visočani pravdu dijelili i na susretu reprezentacija Španije i Angole.

Inače, Bosnu i Hercegovinu na Olimpijskom rukometnom turniru u Parizu predstavlja i Arijana Jašarević – Vojić i to u ulozi delegata.

Podsjećamo da braća Konjičanin već godinama dijele pravdu na najeminentnijim reprezentativnim i klupskim međunarodnim rukometnim takmičenjima, a tako će, sasvim sigurno, biti i u narednom periodu.

Činjenica na koju naš grad i naša domovina i ovoga puta mogu biti ponosni je da se među sudijskim parovima iz cijelog svijeta koji dijele pravdu na Olimpijskim igrama, nalaze braća Amar i Dino Konjičanin, koji su dijeljenjem pravde na dosadašnjim, a tako će biti i u narednim susretima, potvrdili svoju evropsku i svjetsku klasu te poziciju u samom vrhu međunarodne rukometne scene.

Želimo im mnogo sreće, ponosni smo na njihov uspjeh i dostojanstveno predstavljanje naše domovine i našeg grada!

Visoko-rtv.ba / Visoko.co.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh