VIJESTI

Dženan Šabić i Filip Taraba iz visočke Bosne do prvog tima FK Željezničar i NK Široki Brijeg

U prvom kolu nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine sinoć je na Grbavici odigran derbi susret između FK Željezničar i NK Široki Brijeg.

Poseban kuriozitet ovog susreta u kojem su gosti slavili sa 0:1 je bio taj što su u oba tima u prvim sastavima nastupila dvojica igrača koji su svoje karijere započeli u NK Bosna.

Dženan Šabić koji je igrao na lijevom beku u ekipi Željezničara i Filip Taraba koji je igrao na desnom beku NK Široki Brijeg nekada su zajedno igrali u NK Bosna, a kasnije i u omladinskim selekcijama FK Željezničar u koje ih je iz Visokog odveo trener Edin Muzaferija.

Onog trenutka kada i Šabić i Taraba, inače reprezentativci Bosne i Hercegovine u svojim kategorijama, potpišu profesionalne ugovore od istih će i NK Bosna imati koristi onoliko koliko to jasna pravila određuju na osnovu sportskih pasoša koje posjeduju.

Utakmica na Grbavici je završena rezultatom 0:1, a jedini gol postigao je Čavar u 13.minuti. U narednom kolu Željezničar gostuje Veležu, dok i Široki očekuje gostovanje Radniku.

Visoko.co.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh