VIJESTI

FOTO // Završnica Teniske lige Visoko i turnir u Kaknju

Teniseri Teniske lige Visoko briljirali su na nedavnom turniru u organizaciji Teniskog kluba Micky Kakanj na terenima “Kameni dvorac” ostvarivši izvanredne rezultate i odnoseći najviše trofeja kući. U takmičenju je učestvovalo 25 tenisera iz Visokog, koji su se istakli među brojnim takmičarima i ostavili najbolji utisak na organizatore i publiku.

Visočki teniseri su se takmičili u različitim kategorijama i disciplinama, pokazvši veliku borbenost uz konstantnu podršku gledalaca. Njihovi uspješni nastupi doveli su do osvajanja najvećeg broja trofeja na turniru, što je potvrda njihove posvećenosti i kvalitetnog rada tokom prethodno završenog ciklusa ” Teniske lige Visoko”.

Posebno se istiću idući teniseri:
Emir Karavelić – 1. mjesto u kategoriji “Gospoda 35+”
Mirza Resulović- 2. mjesto u kategoriji ” Gospoda 35-”
Edin Čehajić/ Mirza Resulović- 1. mjesto ” Dubl gospoda -90”
Almir Šabović/ Emir Vračo – 2. mjesto ” Dubl gospoda 90+”.

“Zadovoljni smo postignutim rezultatima i ponosni na sve naše igrače,” izjavili su ispred Odbora TLV. Ovo je veliki uspjeh za nas i pokazatelj da smo na pravom putu u razvoju tenisa u našem gradu.

Organizatori turnira iz Teniskog kluba Micky Kakanj izrazili su pohvale za visočke tenisere, ističući njihov profesionalizam i sportski duh. Turnir je bio odlična prilika za promociju tenisa i jačanje sportske saradnje i druženja tenisera iz cijele BiH i regiona.

Dobri rezultati tenisera dolaze nakon što je proljetni ciklus Teniske Lige Visoko uspješno priveden kraju, okupivši 41 tenisera podijeljenih u četiri jakosne grupe. Svi su igrači pružili izuzetne izvedbe, a najbolji su nagrađeni prigodnim priznanjima za svoj trud i uspjeh.

U Prvoj ligi, Mirza Resulović se istaknuo kao prvak, osvojivši 1. mjesto. Iza njega su se smjestili Ervin Šeta na drugom, te Mirza Husić na trećem mjestu, potvrđujući svoju visoku igračku formu.

Druga liga donijela je uzbudljivu konkurenciju, a pobjednik je Ammar Ćosović. Edin Šabanović zauzeo je drugo mjesto, dok je treće mjesto pripalo Arminu Torlakoviću.

U Trećoj ligi, titulu najboljeg ponio je Adin Ovčina. Edin Šabanović – Bosmal i Mirzet Hodžić završili su na drugom i trećem mjestu, respektivno, dodatno obogativši rang liste.

Četvrta liga donijela je pobjedu Ammaru Đulabiću, dok su Aldin Kaplan i Ervin Zukanović zauzeli drugo i treće mjesto.

Pobjednici svih liga nagrađeni su prigodnim nagradama za svoj izvanredan nastup. Odbor Teniske Lige Visoko već se priprema za nadolazeći jesenji ciklus, koji će okupiti rekordnih 48 tenisera. Ova nova sezona obećava još uzbudljivije mečeve i kvalitetnu konkurenciju, što će dodatno povećati interes za ovaj popularni sportski događaj.

Uspjeh sa turnira dodatno će motivisati tenisere iz Visokog da nastave sa radom i zdravim sportskim druženjem, a ljubitelji tenisa u gradu sigurno će biti uzbuđeni zbog sljedećih takmičenja i potencijalnih novih pobjeda i dobrih rezultata.

NAJNOVIJE

Na Vrh