VIJESTI

VIDEO // Nakon pisanja portala Visoko.co.ba: U toku sanacija fekalnih voda na ispustu u centru Visokom

Jučer smo izvijestili o zabrinjavajućoj situaciji u Visokom, gdje su fekalne otpadne vode izlazile iz ispusta predviđenog za “preljev” u slučaju velikih oborina. Ova situacija izazvala je veliku pažnju javnosti i potrebu za hitnom intervencijom nadležnih organa.

Naime, fekalne otpadne vode su nekoliko dana unazad bile vidljive na ispustu, što je izazvalo opravdanu zabrinutost građana i potrebu za brzim rješenjem problema.

Piše: N.K. // Visoko.co.ba

Kako nam javlja naš saradnik Bojan Krajišnik, danas su radnici JKP ‘Visoko’ izašli na teren kako bi riješili problem izlijevanja fekalnih otpadnih voda. Njihova intervencija dolazi nakon medijskog izvještavanja našeg portala o ovom problemu, a cilj je osigurati da ovakva situacija ne predstavlja daljnju prijetnju za okoliš i zdravlje građana.

Građani Visokog s nestrpljenjem očekuju pojašnjenje nadležnih iz JKP ‘Visoko’ o uzrocima ovog problema, kao i o mjerama koje će biti poduzete kako bi se spriječilo njegovo ponavljanje.

Nadamo se da će se situacija uskoro normalizirati i da će JKP ‘Visoko’ adekvatno odgovoriti na ovaj izazov, osiguravajući čistu i sigurnu životnu sredinu za sve stanovnike.

NAJNOVIJE

Na Vrh