VIJESTI

Deni Jamaković donio pobjedu ekipi NK Bratstva, Faruk Kulović nastavlja sa pobjedama

Počelo je takmičenje i u novoj sezoni Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, za Visočane interesantno zbog prave male kolonije igrača iz Visokog u NK Bratstvo iz Gračanice, ekipe koju više nego uspješno od prošle polusezone predvodi visočki trener Faruk Kulović.

Kako je završio sezonu na klupi iz Gračanice visočki stručnjak Kulović nastavlja i u novoj sezoni, pobjedama. Podsjećamo. samo prije pola godine Bratstvo je bilo u donjem dijelu tabele i u borbi za opstanak, dolaskom Faruka Kulovića prave nevjerovatan pobjednički niz i sezonu završavaju odmah iza najboljih, tada Slobode iz Tuzle i Stupčanice iz Olova.

U prvom kolu novog prventva gostovali su u Gornjem Rahiću i slavili sa 1:2. Gosti su poveli u 22.minuti golom Edisa Smajića, domaćin je izjednačio u 69.minuti, a od 70.minute u igru je ušao Deni Jamaković koji je ponikao u NK Bosna i u Bratstvo stigao ove sezone kao pojačanje iz Goražda. Trebalo mu je samo 12 minuta na terenu da u svom debiju na asistenciju Edisa Smajića donese pobjedu svom novom klubu.

Podsjećamo, pored Denija Jamakovića u ekipi NK Bratstvo još igraju Arnautović, Pandžić, Buza uz šefa stručnog štaba Faruka Kulovića. U drugom kolu koje se igra 24.08. na svom terenu NK Bratstvo dočekuje ekipu HNK Tomislav.

Visoko.co.ba

 

 

NAJNOVIJE

Na Vrh