VIJESTI

Rukomet: MRK Sloga Doboj – RK Bosna Visoko Ekoenergija 36:30

I u drugom prijateljskom meču na pripremama za novu sezonu visočka ekipa igrala je protiv premijerligaša, a ovaj put protiv Sloge u Doboju. Sloga meč otvara vodstvom od 4:1, u 8. minuti je bilo 6:2. Bosna do 14. minute pravi seriju od 5:2 i smanjuje na samo gol zaostatka (8:7 za Slogu). U 24. minuti Sloga je vodila sa 16:10, a na odmoru sa 20:13.

Na otvaranju drugog dijela naše ekipa pravi seriju od 3:1 i smanjuje na minus pet (21:16 za Slogu). Imali su domaći u 45. minuti i dvocfirenu prednost (31:21), ali do kraja meča Bosna je uspjela da smanji zaostatak do konačnih šest razlike i pobjede Sloge od 36:30.

U našem timu najefikasniji je bio Enes Skopljak sa šest golova, a pet je dodao Ahić. Bjelopoljak i Burić su pogađali po četiri puta, Huseljić je dodao tri gola, a Omanović i Redžo po dva. Po jednom su se u listu strijelaca upisali Ahmetaš, Balta i Gunić. Za naš tim u ovom meču su još nastupili Žiga, Vražalić, Užičanin, Kokoruš, Šabanović, Bojčić, Čehajić i Nazifović.

Za izabranike Senada Skopljaka nema mnogo odmora, jer već u petak počinje Memorijal “Edhem Edo Sirčo”, na kojem će naši seniori umjesto Borca, igrati protiv Iskre, koja je zamijenila Banjalučane, koji su odustali od nastupa. Susret RK Bosna Visoko Ekoenergija – MRK Iskra igra se u petak od 19.30 sati u KSC Mladost i bit će ovo prilika da prvi put pred novu sezonu vidimo našu ekipu na djelu u našoj dvorani!

NAJNOVIJE

Na Vrh