VIJESTI

Saopštenje za javnost iz RK “Bosna Visoko Ekoenergija”

Iako je Rukometni klub “Bosna Visoko Ekoenergija” dva puta službeno ispunio zahtjev Rukometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine i uredno se prijavio za nastup u Prvoj ligi FBiH – grupa Jug za sezonu 2024/2025, danas 24. avgusta na manje od mjesec dana prije početka sezone iz nezvaničnih izvora saznajemo da je naš klub “prebačen” u Prvu ligu FBiH – grupa Sjever.

Iako smo do sada dva puta nakon ispadanja igrali u grupi Jug, a i treći put, tačnije prošle sezone, odjednom se neko sjetio da nas prebaci u Sjever na svoju volju i bez da nas o tome obavijesti na bilo kakav način.

Ovakva odluka u potpunosti je neregularna i u suprotnosti sa bilo kakvim pravilima, posebno zbog vremenski prekratkog roka. Da li je i kome je RK “Bosna Visoko Ekoenergija” smetnja, to nećemo nagađati, ali očito se grupa Jug “čisti” za nečije interese. RK “Bosna Visoko Ekoenergija” neće pristati na ovakvu odluku i pravdu će tražiti putem sudskih organa, a krivične prijave ćemo podnijeti i protiv Saveza i protiv svih odgovornih lica u Rukometnom savezu Federacije BiH. U narednim danima Upravni odbor RK “Bosna Visoko Ekoenergija” će poduzeti sve moguće mjere da se zaštiti klub i rukometni sport u Federaciji BiH. Na ovome neće ostati i borit ćemo se za zaštitu naših prava, kao prava kluba sa tradicijom dužom od 70 godina.

NAJNOVIJE

Na Vrh