VIJESTI

Visočani ostvarili zavidne rezultate na teniskom turniru “Zenica Open 2024”

Od 23. do 25. augusta 2024. godine, sportski tereni Kamberovića polja u Zenici bili su domaćini teniskog turnira za amatere i veterane pod nazivom “ZENICA OPEN 2024”, koji je organizovalo Tenisko Udruženje sporta i rekreacije “TENIS TIM-TENNIS TEAM” Zenica. Ovaj događaj okupio je velik broj zaljubljenika u tenis, a među učesnicima su se našli i teniseri iz Teniske lige Visoko, koji su ostvarili impresivne rezultate.

Na turniru je učestvovalo 20 tenisera iz Visokog, koji su se nadmetali u različitim kategorijama i pokazali zavidne teniske vještine. Osim sportskih rezultata, visočki teniseri su oduševili publiku svojom sportskom etikom i ponašanjem van terena, stvarajući time pozitivnu atmosferu tokom cijelog događaja.

Istaknuti rezultati:

Meldina Ugarak/Mila Puharić – 1.mjesto u kategoriji “Dubl Dame 40-”
Amer Agić i Džemal Hadžimehanović – 1. mjesto u kategoriji “Dubl Gospoda 45-”
Emir Beslagić – 1. mjesto u kategoriji “Gospoda 45+”
Emir Vračo i Slobodan Kokoruš – 2. mjesto u kategoriji “Dubl Gospoda 45+”
Ovi rezultati potvrđuju snagu i talent naših tenisera te tako doprinose jačanju teniske zajednice u Visokom, ali i promociji zenskog tenisa u Visokom.

“Izuzetno smo zadovoljni rezultatima koje su naši teniseri ostvarili na turniru ‘ZENICA OPEN 2024’. Ovi uspjesi su dokaz kontinuiranog rada i posvećenosti naših članova, te nas dodatno motivišu da nastavimo ulagati u razvoj tenisa u našoj zajednici. Posebno smo ponosni na sportski duh i fair play koji su naši teniseri pokazali tokom cijelog turnira, što je jednako važno kao i sami rezultati.” izjavili su ispred Odbora TLV.

Ovakvi i slični turniri nisu samo sportski događaji, već i prilika za druženje, razmjenu iskustava i jačanje prijateljskih veza među učesnicima. Radujemo se narednim izdanjima turnira i novim uspjesima naših tenisera.

Visoko.co.ba/Teniski savez Visoko

NAJNOVIJE

Na Vrh