VIJESTI

(FOTO) Pokrenuli smo razvoj Visokog i zato ne smijemo da stanemo

Stranka demokratske akcije nastavlja svoju kampanju uz čvrstu posvećenost narodu, vjerujući u snagu zajedništva. Veliku podršku gradonačelnik i kandidati SDA za Gradsko vijeće Visoko dobili su na skupu u Mulićima. Zajedno gradimo budućnost u kojoj ćemo biti ponosni na svoje korijene i dostignuća.

Predstavljen je tim sposobnih pojedinaca koji žele raditi i graditi. Prisutnima se obratio Harun Alijagić, mladi perspektivni aktivista i aktuelni vijećnik u Gradskom vijeću.

“Prije četiri godine, vjerovao sam da Visoko zaslužuje i može puno bolje. Danas, s obzirom na vaše prisustvo i rezultate koje smo postigli, mislim da je povjerenje opravdano”, rekao je Alijagić.

Alijagić je posebno istakao da je u prethodne četiri godine urađeno mnogo za unapređenje infrastrukture u naselju, uključujući asfstiranje parkinga ispred mekteba u Mulićima i Bosnićima, modernizaciju i prošrenje javne rasvjete, izgradnju dječijeg igrališta, uređenje bankine i montiranje odbojno zaštitne ograde u cilju osiguranja veću sigurnost u saobraćaju, te proširenje i asfaltiranje glavnog puta prema Poriječanima.

Na skupu su se obratili i nosilac liste za Gradsko vijeće Visoko, Esad Semić Lera, predsjednik MZ Arnautovići, Mahir Dervišević, te aktuelni gradonačelnik, Mirza Ganić.

Predsjednik MZ Arnautovići posebno se zahvalio gradonačelniku Ganiću na osiguranju finansijskih sredstava za plačanje troškova javne rasvjete, jer su tim potezom građani oslobođeni dodatnih nameta.

Ganić je naglasio da je u protekle četiri godine mnog radio, te da su građani to prepoznali i da nema sumnje u pobjedu.

“Pokrenuli smo razvoj Visokog i zato ne smijemo da stanemo. Nastavit ćemo da napredujemo. Da budemo još razvijeniji i bolji!” – kazao je Ganić.

SDA Visoko / Visoko.co.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh