VIJESTI

(FOTO) Zimča čvrsto uz Mirzu Ganića i pobjednički tim

Predizborni skup Stranke demokratske akcije večeras je održan u Zimči. Rasim Omanović, kandidat za Gradsko vijeće Visoko, obratio se prisutnim, naglašavajući važnost jedinstva i aktivnog učestvovanja u izgradnji bolje budućnosti.

„Moramo biti svjesni vremena i okolnosti u kojima se nalazimo. Moramo shvatiti da svi zajedno trebamo raditi za bolje sutra. Sve što radimo, radimo za sebe i svoju djecu. U Zimči se radilo i radit će se i dalje, ako Bog da! Pozivam vas da svojim angažmanom budete dio svih aktivnosti naše mjesne zajednice. Vi ste generator promjena koje želimo vidjeti! Vi ste najvažnija karika svake ideje i prijedloga. Vaš glas za Stranku demokratske akcije na ovim izborima pokreće sve ono što trebamo i planiramo uraditi. A mnogo toga je tu… Sve su to veliki projekti koji će zahtijevati puno rada, truda i strpljenja“, poručio je Omanović.

Predstavljeni su kandidati za Gradsko vijeće Visoko, pobjednički tim koji je spreman nastaviti razvoj ovog grada. Prisutnima se obratio nosilac liste, humanista i prijatelj Esad Semić, te ministar unutrašnjih poslova ZDK Emir Vračo.

Mirza Ganić je istakao ključne projekte koji su realizirani u ovoj mjesnoj zajednici, naglašavajući da su rezultati rada ono što razlikuje njegov tim od ostalih političkih subjekata.

Jedan od najvažnijih projekata je izgradnja kanalizacije, za koju je izdvojeno preko 410.000 KM. Finansirana je nabavka peći za školu, sufinansirano uvođenja grijanja u mekteb i asfaltiran dio puta u Alibegovićima. Paralelno je urađena i vodovodna mreža, te preuzeto plačanje troškova javne rasvjete.

“Za razliku od drugih, mi radimo i gradimo, i naša djela govore o tome. U vaše naselje je uloženo preko pola miliona konvertibilnih maraka, što je najveći iznos do sada. Naravno ima još puno toga uraditi, i plan nam je uložiti u Kozarce, te asfaltirati dio puta prema mektebu gdje je makadam, ali i proširiti javne rasvjetu do škole. Mi smo pokrenuli razvoj Gornje Zimče i vi ste svjedoci toga”, kazao je Ganić.

Na kraju, Ganić je pozvao građane Zimče da podrže Rasima, univerzitetskog profesora, ističući da je važno prepoznati i podržati vlastite ljude koji se bore za dobrobit svoje zajednice.

“Ovo nije samo borba za političke pozicije, već za budućnost naše zemlje i naše zajednice”, zaključio je Ganić, te je pozvao prisutne da 6. oktobra izađu na izbore i daju podršku kandidatima SDA.

NAJNOVIJE

Na Vrh