VIJESTI

(VIDEO) Prvi dan Memorijalnog košarkaškog turnira “Jakub Genjac”

U Visokom je u petak svečano otvoren četvrti po redu Memorijalni košarkaški turnir “Jakub Genjac”, a koji se organizuje u znak sjećanja na prerano preminulog košarkaškog stručnjaka. Na turniru ove godine učestvuju KK “Orlovik Nansi” iz Žepča, zatim KK “Kakanj”, te KK “IUS Wolves” i OKK “Spars” iz Sarajeva.

Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, a veoma emotivan trenutak bio je razmjena poklona između porodice Genjac i predstavnika Dnevnog centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama u Dobrinju, gdje je Jakub Genjac radio do svoje smrti.

Kada su mečevi u pitanju, u prvom polufinalnom meču KK “Orlovik Nansi” je odličnom igrom u drugom poluvremenu sasvim zasluženo savladao KK “IUS Wolves” sa 92:67, dok je u drugom duelu OKK “Spars” bio bolji od ekipe KK “Kakanj” rezultatom 75:64.

Sve utakmice se igraju u sportskoj dvorani Franjevačke klasične gimnazije, a u nedjelju će biti odigrane utakmice za plasman, pa će tako od 16 sati u meču za treće mjesto snage odmjeriti KK “Kakanj” i KK “IUS Wolves”, dok će se od 18 sati, u finalnom meču, za titulu boriti KK “Orlovik Nansi” i OKK “Spars”. Prije ovih mečeva, planirano je da od 14 sati snage odmjere i pionirske selekcije KK “B.I.G” iz Visokog i KK “Kakanj”. Ulaz na sve ove mečeve je besplatan.

Visoko.co.ba/Neven Krajišnik

NAJNOVIJE

Na Vrh