VIJESTI

(FOTO) Bez snažne SDA nema ni jake BiH, Topuzovo Polje snažno uz SDA

Na predizbornom skupu u MZ Topuzovo Polje, Stranka demokratske akcije (SDA) dobila je snažnu podršku svojih sugrađana. Na skupu je predstavljen tim sposobnih i predanih ljudi, koji simboliziraju „tihu snagu“ koja snažno vuče naprijed.

Zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i članica Predsjedništva SDA BiH, Mirela Mateša Bukva, u svom obraćanju osvrnula se na protekle četiri godine, ističući izazove s kojima se stranka suočavala.

“Iza nas su četiri godine pune izazova. Pandemija je ostavila trajne posljedice, zatim su došle ekonomska kriza i inflacija. Najtužnije od svega je izdaja države Bosne i Hercegovine, kojoj smo svjedoci. Imamo pojedince koji su zbog svojih interesa spremni izdati domovinu, ali mi smo u protekle četiri godine imali lidera koji je pravi patriota. On je odgovorno preuzeo sve obaveze, zamijenio autokratiju demokratijom i pokazao kako se gradi i radi za svoj grad. Mirza Ganić je čovjek bez konkurencije na ovim lokalnim izborima, i zbog svega što je uradio, zaslužuje našu podršku da i dalje ostane gradonačelnik,” naglasila je Mateša Bukva.

Prisutnima se obratio i Emir Vračo, ministar unutrašnjih poslova ZDK, koji je istakao ključne uspjehe u sigurnosnom sektoru na području Visokog. “Nastavili smo odgovoran i posvećen rad, te materijalno-tehnički ojačali našu policiju. Povećali smo plaće policijskim službenicima, a kapitalna ulaganja smo sa 1,1 milion KM povećali na 3,5 miliona KM. Otvorili smo policijsku stanicu u MZ Moštre i osigurali dva stacionarna radara koja će uskoro biti postavljena na području Visokog. U Policijsku stanicu Visoko uloženo je oko 60.000 KM, a trenutno radimo na postavljanju video-nadzora koji će pokrivati cijeli grad. Sve ovo radimo kako bi naši građani bili sigurni”, kazao je Vračo.

Gradonačelnik Visokog, Mirza Ganić, zahvalio je prisutnima na podršci i podsjetio na projekte realizovane u proteklom mandatu, posebno ističući projekte koji su zahtijevali dodatne napore zbog složenosti.

“Posebno bih istakao projekte da smo u naselju Dubrave riješili dugogodišnje probleme sa saobraćajnicom koja je bila u lošem stanju i rekonstruisali vodovodnu mrežu. Projekat sanacije koštao je oko 350.000 KM. Asfaltirali smo i dio puta do Srhinja, ali i put do Lisina što je također koštalo 350.000 KM. Uz to, izgrađen je dio vodovodne mreže u Srhinju. Također, izgrađen je rezervoar u Dubravama čija je vrijednost 480.000KM, ali vodovodna mreža u naselju Muhašinovići i Biskupići. U Muhašinovićima je izgrađena i nova javna rasvjeta, u što je uloženo oko 85.000 KM. Trenutno radimo na izradi projektno-tehničke dokumentacije za rješavanje problema kanalizacije u Muhašinovićima. MZ Topuzovo polje je imala velikih problema s plaćanjem rasvjete, jer su istu plaćali građani, preuzimanjem mandata riješili smo i taj problem i od tada do danas više nije isključivana. Nikada Mjesna zajednica Topuzovo Polje nije dobila više sredstava nego u posljednje četiri godine, a kada sumirate sve investicije zaključit ćete da su ulaganja iznosila preko milion konvertibilnih maraka. U narednom periodu ćemo se fokusirati na projekte u Donjem Topuzovom Polju, ali i na nekoliko manjih naselja gdje je trenutno makadam,” zaključio je Ganić.

NAJNOVIJE

Na Vrh