VIJESTI

(FOTO) Veličanstven pobjednički predizborni skup SDA u herojskim Kralupima

Predizborni skup Stranke demokratske akcije (SDA) u Kralupima okupio je veliki broj mještana, koji su pružili snažnu podršku kandidatu za gradonačelnika Visokog, Mirzi Ganiću, i kandidatima SDA za Gradsko vijeće.

Skupu se obratio Emir Džafić, zastupnik u Skupštini ZDK. On je istakao svoju ličnu zahvalnost mještanima što su ga podržali na prethodnim izborima za Skupštinu ZDK, te naglasio da će uvijek biti uz njih za svaki problem i potrebu.

„Mirza Ganić je mnogo uradio za Kralupe u protekle četiri godine gdje je investirani preko preko milion maraka,“ kazao je Džafić. U svom govoru osvrnuo se i na političku situaciju u zemlji nakon izbora 2022. godine, kritizirajući trenutnu vlast na državnom i federalnom nivou, te naglasio važnost jedinstva i podrške SDA.

Prisutnima se obratio i Edin Džafić, kandidat za Gradsko vijeće Visokog. Istakao je važnost kontinuiranog rada i podrške lokalnoj zajednici.

„Ponosan sam na projekte koje sam pripremao, a koji su ugledali svjetlo dana. Kada nam je gradonačelnik saopštio da je osigurao sredstva za tri puta u Kralupima, srce mi je zatreperilo. Mnogo je toga urađeno, ali mnogo toga nas još očekuje,“ kazao je Edin Džafić.

U svom govoru istakao je i važnost podrške Mirzi Ganiću, kao i značaj investicija koje su u posljednjih nekoliko godina promijenile sliku Kralupa, od asfaltiranja puteva do modernizacije javne rasvjete.

Gradonačelnik Mirza Ganić osvrnuo se na dosadašnje rezultate, naglašavajući da su Kralupi zaslužili posebnu pažnju zbog svog doprinosa tokom rata, ali i zbog dugogodišnjeg zanemarivanja kada je riječ o infrastrukturnim projektima.

„Kralupi su dobili značajne investicije jer je to dug prema mjestu koje je dalo veliki doprinos u odbrani naše domovine. Nakon 30 godina, vrijeme je bilo da svi budemo ravnomjerno razvijeni,“ kazao je Ganić, dodavši kako očekuje da će SDA ostvariti uvjerljivu pobjedu na izborima 6. oktobra.

NAJNOVIJE

Na Vrh