VIJESTI

(FOTO) Radovlje je izabralo pobjednički tim SDA i Mirzu Ganića

Stranka demokratske akcije (SDA) svakodnevno je uz svoj narod, što je još jednom potvrđeno velikim odazivom mještana na predizborni skup u Radovlju. Skup je okupio značajan broj građana koji su potvrdili da je SDA snaga naroda. Predstavljeni su kandidati za Gradsko vijeće Visoko, tim obrazovanih i sposobnih ljudi.

Prisutnima su se obratili predsjednik MZ Radovlje Senad Goralija, ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo, te kandidat za Gradsko vijeće Visoko Tajib Mihaljević. Mihaljević je naglasio važnost očuvanja sjećanja na borce koji su se žrtvovali za slobodu Bosne i Hercegovine, ističući kako je to sloboda koju svi trebaju cijeniti. “Realizujemo projekte i realizovat ćemo. Naš uvaženi gradonačelnik je bio premijer, uz sve beneficije, a vidite da ga vlast nije ponijela. Došao je među narod da vidi šta mu treba. Naravno, mi u Radovlju se možemo pohvaliti da je realizacija projekata iznosila oko 600.000 KM,” istakao je Mihaljević.

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić istakao je da su kroz rad na terenu pomogli brojnim segmentima života u MZ Radovlje. Od poboljšanja putne infrastrukture, javne rasvjete i sufinansiranja odvoza komunalnog otpada, do sufinansiranja poljoprivrednih proizvođača i stipendiranja učenika i studenata.

“U Radovlju smo mnogo toga uradili. Samo se sjetite 2020. godine i puta pored nas gdje nisu htjeli da zakrpe rupe, a da ne govorim dalje. Zapamtite, dobročinstvo je mašina za proizvodnju nezahvalnih, i zbog te istine ja ne očekujem ni zahvalu ni pljesak. Sve što smo radili, radili smo iskreno i pokazali smo da smo vaši predstavnici, da se razlikujemo od drugih i da nam možete vjerovati. Radili smo u Džindićima, Šahićima, Tujlićima, Kalićima, Maurovićima i Lisovu. Uložena su i značajna sredstva za sanaciju krova škole. S vama smo oduvijek i tako će ostati i u narednom periodu.”- kazao je Ganić.

Gradonačelnik je podsjetio i na nedavno potpisan ugovor s Vladom ZDK, kojim će se finansirati nabavka bungalova kod škole u Kondžilu, čime se želi dodatno unaprijediti kvalitet života u Radovlju. Pozvao je prisutne da prepoznaju ljude koji svojim radom doprinose napretku zajednice i dodao da SDA nije stranka pojedinaca, već stranka naroda, što su svojim djelima više puta dokazali.

SDA Visoko / Visoko.co.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh