VIJESTI

(FOTO) Izbor naroda, izbor Buzić Mahale, provjereno najbolji i SDA Visoko!

Na predizbornom skupu održanom u Buzić Mahali, Stranka demokratske akcije (SDA) pokazala je svoju snagu i jedinstvo, dok su mještani dali snažnu podršku gradonačelniku Mirzi Ganiću i kandidatima SDA.

Prisutnima se obratio zastupnik u Skupštini ZDK Vahid Ramić, ministar MUP-a ZDK Emir Vračo te vijećnik Emir Muslić, koji je istakao da su u proteklom mandatu ostvareni značajni rezultati, posebno u oblasti infrastrukture. U Buzić Mahali je, uz zajednički trud gradonačelnika i mještana, uloženo preko 600.000 KM, što je daleko više od obećanih 400.000 KM u protekle četiri godine. Zahvalio je aktivistima Mjesne zajednice, posebno istaknuvši rahmetli Ramiza Ohrana, koji je dao veliki doprinos zajednici.

“Moram vam ukratko objasniti kako radimo i šta čini razliku između naših vijećnika i drugih u proteklom mandatu. Kao vijećnici, zajedno s našim gradonačelnikom Mirzom Ganićem, bili smo uključeni tokom cijelog trajanja naših projekata, od planiranja i dogovaranja s predstavnicima savjeta u svakoj MZ, pa do iniciranja pojedinačnih zahtjeva onoga što našim građanima treba i što traže. Također smo pomagali kod proceduralnih stvari: priprema, nabavki i izvođenja svakog projekta, ali nije nam bio cilj da budemo snimljeni za govornicom samo radi hvalisanja. Ono što smo naučili i primijenili na terenu je bliska saradnja i rad s narodom, jer znamo da bez takve koordinacije nema uspjeha”, kazao je Muslić.

Emir Muslić naveo je i konkretne projekte koji su realizovani, krenuvši od proširenja puta pored džamije, asfaltiranja puta u Dragama, asfaltiranja i proširenja glavnog prstena u naselju s asfaltiranjem šest sporednih krakova i asfaltiranjem raskrsnice na Brijestu. Naveo je i da je saniran dio kraka prema Suhaji u smislu tamponiranja i pripreme za nastavak radova, te da su u toku aktivnosti na pripremi rješavanja izgradnje kanalizacione mreže prema naselju Huskići.

Gradonačelnik Ganić u svom obraćanju je naglasio da pored razvojnih projekata, cijene komunalnih usluga nisu rasle niti je uveden i jedan namet našim građanima. Preuzeli smo plaćanje javne rasvjete, čime su dodatno olakšani troškovi za mještane. Također, nogometni klub Zmaj imao je snažnu podršku lokalnih vlasti u svojim takmičenjima i organizaciji memorijalnog turnira.

Gradonačelnik je pohvalio saradnju s građanima i istakao da su tokom cijelog mandata bili aktivno uključeni u projekte i redovno komunicirali sa narodom Mjesne zajednice.

“Mi nismo ljudi koji se pojavljuju samo pred izbore – radili smo četiri godine i svakodnevno rješavali vaše probleme i tako ćemo nastaviti i u narednom periodu” poručio je Ganić, dodajući da je upravo ta bliska saradnja dovela do uspjeha koji je danas vidljiv u Buzić Mahali.

SDA Visoko / Visoko.co.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh