VIJESTI

U Visokom pušten u rad savremen i funkcionalan video nadzor

Grad Visoko je zahvaljujući Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona unaprijedio svoju sigurnosnu mrežu instalacijom novih LPR kamera, čime je značajno povećana kontrola ulaza i izlaza iz grada. Sa 20 novih kamera grad je sada pokriven na svim većim raskrsnicama i ključnim lokacijama, uključujući područje oko škola.

Ove kamere omogućavaju skeniranje neregistrovanih vozila, što doprinosi povećanju sigurnosti u saobraćaju, posebno u blizini obrazovnih institucija i na taj način se dodatno štite naši najmlađi sugrađani. S obzirom na to da su svi ulazi i izlazi iz grada pokriveni, u slučaju potjere ili drugih hitnih situacija, snimci sa kamera mogu značajno olakšati rad policijskih službi.

Ovaj projekat je finansiran sredstvima Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, čime se pokazuje posvećenost unapređenju sigurnosti građana. Očekuje se da će nova infrastruktura doprinijeti smanjenju kriminala i povećanju opće sigurnosti u Visokom, čineći ga sigurnijim mjestom za život i rad.

Visoko.co.ba/Emir Vračo FB

NAJNOVIJE

Na Vrh