VIJESTI

Svi putevi od sinoć prohodni, izbori se mogu održati u svim općinama i gradovima ZDK

Svi putevi na području Zeničko-dobojskog kantona prohodni su još od sinoć u 18.00 sati, a stekli su se svi uslovi za sutrašnje nesmetano odvijanje izbornog procesa – potvrdio je Feni direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite tog kantona Džavid Aličić.

On je dodao kako je i zvanično uputio dopis Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine da su se stekli uslovi za odvijanje Lokalnih izbora 2024. godine i na području grada Visoko te općine Breza, koje su jučer bile pod upitnikom zbog poplava u nekim dijelovima.

-Sinoć u 18.00 sati otvoren je i promet kroz tunel koji vodi prema vareškom naselju Ponikva, na regionalnom putu R 444, koji je bio poplavljen.

Sanirana je situacija i u naseljima Prijeko i Moštre kod Visokog, gdje su bile poplavljeni pomoćni objekti te nekoliko stambenih objekata, kao i u Brezi, gdje se bila izlila rijeka Stavnja.

Stavnja je najviše štete bila prouzročila u Varešu, gdje je proglašeno i stanje prirodne nepogode pa općinska komisija treba sačiniti popis šteta koje su izazvane poplavama i klizištima – kazao je Aličić.

Fena / Visoko.co.ba

NAJNOVIJE

Na Vrh