VIJESTI

Lokalni izbori u Visokom: Saznajte koje je vaše biračko mjesto i gdje glasate

Danas, 6. oktobra, građani Visokog izlaze na birališta kako bi izabrali novog gradonačelnika i članove Gradskog vijeća za mandatni period 2024-2028. godine. Za glasače su otvorena 52 biračka mjesta, uz jedan mobilni tim koji će biti na raspolaganju građanima kojima je potrebna pomoć pri glasanju.

Na 11 biračkih mjesta u Visokom biće korišteni optički skeneri i automatski sistemi za prebrojavanje glasova, čime se nastoji povećati transparentnost i efikasnost izbornog procesa.

Piše: Naim K. // Visoko.co.ba

Muhamed Halilbegović iz Centra za birački spisak Grada Visoko izjavio je da je bilo manjih tehničkih poteškoća prilikom otvaranja biračkih mjesta, ali su svi problemi brzo otklonjeni:

“Bilo je na nekim biračkim mjestima kašnjenja od nekoliko minuta zbog tehničkih problema, ali sva biračka mjesta su otvorena i izborni proces se odvija uredno. Otvorena su 52 biračka mjesta te jedan mobilni tim” – kazao je Halilbegović.

Portal Visoko.co.ba donosi detaljan spisak biračkih mjesta i pripadajućih ulica na kojima stanovnici mogu obaviti svoju građansku dužnost.






NAJNOVIJE

Na Vrh