VIJESTI

Javna rasprava o Nacrtu Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija

Građanima Grada Visoko, gradskim vijećnicima, radnim tijelima Gradskog vijeća, izvršnim tijelima Grada, službama gradske uprave, javnim preduzećima i javnim ustanovama, mjesnim zajednicama, udruženjima građana, naučnim i stručnim organizacijama, kulturnim i javnim radnicima i svim drugim na koje se odnosi da učestvuju u javnoj raspravi, Gradonačelnik Grada Visoko, putem Stručne službe Gradskog vijeća oglašava i upućuje:

JAVNI POZIV ZA JAVNU RASPRAVU O NACRTU ZAKONA O PRIJAVLJIVANJU I POSTUPKU PROVJERE PODATAKA O IMOVINI NOSIOCA JAVNIH FUNKCIJA

Skupština Zeničko-dobojskog kantona na 30. sjednici održanoj 17.09.2024. godine, donijela je Zaključak broj: 01-02-15832/24 kojim prihvata Nacrt Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija i isti upućuje u javnu raspravu u sve općine i gradove Zeničko-dobojskog kantona, sa rokom provođenja javne rasprave u trajanju od 60 dana.

Javna rasprava o Nacrtu Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija, održaće se u Gradu Visoko u četvrtak, 24.10.2024. godine, u zgradi Gradske uprave Visoko, ulica Alije Izetbegovića 12 A Visoko, u Velikoj sali sa početkom u 11 sati. Tekst Nacrta Zakona može se preuzeti na linku: https://zdk.ba/javna-rasprava/12285-nacrt-zakona-o-prijavljivanju-i-postupku-provjere-podataka-o-imovini-nosioca- javnih -funkcija, a dostupan je i u Ministarstvu za pravosuđe i upravu.

Svoje obrazložene sugestije, primjedbe i prijedloge na tekst Nacrta Zakona možete iznijeti na javnoj raspravi ili dostaviti Stručnoj službi Gradskog vijeća na e-mail: vijece@visoko.gov.ba, najkasnije do 31.10.2024. godine.

NAJNOVIJE

Na Vrh