Gastro

Salata od sedam slojeva sa piletinom

Bogata na oko, praktična i ukusna, ova “salata” je uživanje za sve ukućane.

SASTOJCI

  • 3 šolje gotovo pasirane kuhane piletine
  • 1/2 glavice zelene salate, isjeckane
  • 1 šolja organskog graška, odmrznutog
  • 1 šolja organskog kukuruza šećerca, odmrznutog
  • 1 šolja maslina (crnih ili zelenih) bez koštica
  • 1 šolja isjeckanog celera
  • 1 šolja čeri paradajiza, isečenog na polovine

ZA PRELIV

  • 1 šolja grčkog jogurta
  • morska so i svježe mrvljeni crni biber, po četvrtina kašičice od oba
  • sok jednog limuna
  • 1 kašika senfa
  • 2 čena bijelog luka, mljevenog
  • 1 kašika organskog meda

PRIPREMA

U manjoj posudi izmiješajte sve sastojke koji idu u preliv. I stavite ih u frižider da se ohlade dok vi pripremate salatu.

Za salatu je najbolje da uzmete staklenu veiku posudu.

  • Prvi sloj je sitno sjeckana kuvana piletina.
  • Drugi sloj čini čeri paradajiz.
  • Treći sloj masline.
  • Četvrti sloj grašak.
  • Peti sloj celer.
  • Šesti sloj kukuruz.
  • Sedmi sloj zelena salata.

Na kraju sipajte preliv i prijedlog je da salata odstoji 24h u frižideru, do služenja.

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh