Sastojci:
– 5 jaja
– 15 kašika šećera
– 15 kašika ulja
– 15 kašika mlijeka
– 15 kašika brašna
– 3 kašike kakaa
– 1 prašak za pecivo
– 1 vanilin šećer
Priprema:
Dobro mikserom izmiješati jaja, šećer, ulje, mlijeko i vanilin šećer .
Kada je to dobro izmiješano dodati brašno i prašak za pecivo te sve ponovno dobro izmiješati mikserom.
Pola smjese izliti u nauljeni lim/pleh/tepsiju (25x35cm) a u drugu polovicu dodati kakao i dobro izmiješati.
Sada tamniju smjesu lagano izlijevate po svijetloj smjesi u plehu, neravnomjerno da ostane vidljiva i svijetla smjesa na nekim područjima. Viljuškom površinski izmiješati u krug te dvije boje. Zagrijati rerun na najjače, kad se zagrije u staviti tepsiju sa smjesom, smanjiti na 200 stepeni. Peći do 20-tak minuta.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com