Jagode još uvijek vladaju i jednostavno ne možemo odoljeti njihovom okusu i mirisu.
Sastojci:
• 190 g brašna
• 180 g šećera
• 2 kaščice praška za pecivo
• prstohvat soli
• 3 jaja
• 300 g krem sira
• 100 g maslaca
• ½ kaščice ekstrakta vanilije
• 130 g svježih jagoda (narezane na četvrtine)
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 180 stepeni (ventilator) te namastite okrugli kalup. U posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi pomiješajte jaja, sir i ekstrakt vanilije u glatku smjesu te pomiješajte sa suhim sastojcima. Rastopite maslac u mikrovalnoj ili loncu te dodajte tijestu zajedno s jagodama. Sve dobro pomiješajte.
Prebacite tijesto u kalup pa pecite 30 do 40 minuta dok gornja površina ne bude zlatnosmeđe boje (napravite test čačkalicom). Ako želite, na kraju možete kolač dodatno ukrasiti jagodama.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com