Gastro

Salata s avokadom i paprikom

Avokado je bogat vodom, masnoćama, bjelančevinama, ugljenim hidratima, vitaminima, mineralima i elementima u tragovima.

Kao prava mala riznica puna vrijednih sastojaka, avokado godi cjelokupnom organizmu, a naročito srcu i krvotoku.

Potrebni sastojci:

2 avokada

150 g cherry paradajza

1 krastavac

zelena salata (ili rukola)

150 g paprike (crvene)

glavica crvenog luka

1 čen bijelog luka

so, biber

bosiljak

sok jednog limuna

Način pripreme:

Avokado oljuštiti, presjeći na pola, izvaditi košpicu i isprskati sa malo soka od limuna da ne bi izgubio svježu zelenu boju.

Bijeli luk, luk, cherry paradajz i svježu papriku sitno isjeckati i staviti u činiju.

Dodati isjeckan avokado, začiniti, dodati tanke kolutove krastavaca i lagano promiješati.

Ubaciti bosiljak i zelenu salatu (rukolu), nastaviti s miješanjem, dodati soli ako treba.

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh