Gastro

Punjeni paradajz

Napravite ukusni punjeni paradajz

Sastojci:

4 paradajza srednje veličine

130 g skuhane riže

80 g skuhanog graha

2 kašike nasjeckanog peršuna

50 g namrvljenog feta sira

so i biber

1 kašika maslinovog ulja

Priprema

Paradajz operite i obrišite, pa im odrežite poklopčić sa gornje strane. Ostrim nožicem i uz pomoć kašike odstranite sve sjemenke zajedno sa pulpom iz sredine. Pulpu narežite na manje komadiće i sačuvaj. Dublji pekač premaži sa malo ulja kao i paradajz, pa ih poslažite u prpremljeni pekač . Ostavite sa strane do upotrebe.

U zdjelu za miješanje uspite skuhanu rižu , grah , peršun , sir , nasjeckane ostatke paradajza, so i biber, pa sve dobro izmješajte da smjesa bude ujednačena . Ovim nadjevom puni paradajz do vrha .

Pekač sa napunjenim paradajzom prebacite u ugrijanu rernu na 180 stepeni i peći 30 minuta dok se sve lijepo ugrije i ispeče, a paradajz i nadjev lagano porumene. Pečeni paradajz izvadite iz rerne i ostavi 10-tak min da se prohlade, pa ih servirajte kao vegetarijanski obrok uz salatu ili kao prilog ribi ili mesu.

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh