Gastro

Lažne knedle

Za neke omiljene poslastice nemamo dovoljno vremena, ali postoje i jednostavnije varijante kojima ćete dobiti željeni ukus.

Sastojci:

300 g prezli

400 g šećera

200 ml ulja

1 l mlijeka

200 g griza

3 jaja

1 prašak za pecivo

šljive

cimet

Priprema:

Izmiješajte 300 g prezli, 200 g šećera i 200 ml ulja. Polovinu smjese sipajte u pleh i ravnomjerno rasporedite po dnu tepsije. Preko smjese poredajte polovine šljiva, okrenute unutrašnjom stranom ka dnu te ih pospite sa malo cimeta. Zatim sastavite 1 litar mlijeka, 200 g griza, 200 g šećera zajedno u šerpi pa stavite na vatru i kuhajte, sve vrijeme miješajući dok ne počnu da se stvaraju mjehurići. Sklonite sa vatre pa dodajte umućena jaja i prašak za pecivo. Sipajte preko šljiva, a preko fila stavite ostatak smjese sa prezlama. Pecite pola sata na 180 stepeni.

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh