Gastro

Rimske njoke

Danas vam donosimo recept za rimske njoke.

Sastojci:

  • 1 l mlijeka
  • ½ kašičice soli
  • 250 g griza
  • 150 g parmezana
  • 2 žumanca
  • 3 kašike maslaca
  • 1 prstohvat čilija
  • 2 kašike parmezana za posipanje

Priprema:

Sipati mlijeko u posudu, te dodati so i zagrijati do vrenja. Kad se pojave mjehurići, umiješati griz brzo miješajući oko 20 sekundi, pa smanjiti temperaturu i nastaviti miješati dok se ne zgusne. Dodati maslac, naribani parmezan i žumanca brzo miješajući. Prebaciti smjesu u pripremljeni lim za pečenje, ravnomjerno rasporediti i prekriti plastičnom folijom. Ostaviti u frižideru oko pola sata dok se ne stisne. Premazati posudu za pečenje maslacem. Oblikovati kalupima krugove od smjese pa ih složiti u posudu za pečenje. Premazati rastopljenim maslacem i posuti čilijem, te parmezanom. Peći oko 25 minuta u rerni na 200°C.

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh