Za njih se uvijek isplati malo strpljenja, a posebno za ljubitelje čokolade.
Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
Za kremu:
750 ml mlijeka
200 g šećera u prahu
1 kesica vanilin šećera
125 g čokolade za kuvanje
40 g kakaoa
45 g gustina
125 g margarina
Za glazuru:
100 g čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
Pomiješajte kakao i gustin sa 200 ml mlijeka. Ostatak mlijeka sipajte u šerpu, dodajte šećer i vanilin šećer, a kada mlijeko provri, skinite šarpu sa vatre i dodajte prethodno izmiješan gustin i kakao. Vratite na vatru i miješajte dok se smjesa ne zgusne. Kada se smjesa zgusnula, skinite šerpu sa vatre, dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i margarin isjeckan na listiće i miješajte da bi se sastojci sjedinili sa kremom. Toplom kremom mažite rozen kore. Na svaku koru stavite četiri do pet punih kašika kreme pa ravnomjerno razmažite. Posljednju koru prelijte glazurom koju ste dobili od otopljene čokolade i ulja.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com