Krckavi desert u čaši je naš današnji prijedlog.
SASTOJCI:
- 150 g kornfleksa
- 100 g crne čokolade
- 2 kašike meda
- 2 kašike kokosovog ulja
- 2 banane
- 180 g kisele pavlake
- 200 g krem sira
- 1 kašika meda
- kakao
PRIPREMA:
U činiju sjedinite čokoladu, med i kokosovo ulje pa sve otopite na pari. Kor-nfleks stavite u kesu za zamrzavanje i usitnite ga varjačom ili kuhinjskim čekićem, ali tako da ostane i krupnijih komada.
Zatim ga sjedinite sa prethodno otopljenom smjesom od čokolade, meda i kokosovog ulja. U drugoj posudi kašikom izmiješajte pavlaku, sir i med. Banane isijecite na kolutiće.
U čašice za serviranje prvo sipajte smjesu od kornfleksa, banane pa smjesu od sira. Čaše stavite u frižider da se desert rashladi, a prije serviranja ga pospite kakaom.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com