Većina voli dobar burger, ali ne mora uvijek da bude s mesom, probajte ga na ovaj način.
Sastojci:
2 okrugla peciva za burgere
2 lista salate
1 paradajz
60 g crvenog kupusa
250 g krompira
200 g tikvica
1 jaje
50 g krušnih mrvica
1 kašika vlasca
1 kašika naribanog parmezana
crni biber, so
4 kašike ulja za prženje
Za namaz:
1 jetrena pašteta
50 g krem sira
Priprema
Krompir skuvajte u ljusci, pustite da se ohladi, a zatim ga naribajte. Tikvice naribajte, malo posolite i ostavite da odstoje. Nakon pet minuta rukama im istisnite višak tečnosti. U posudu stavite jaje, parmezan i razmutite. Dodajte tikvice, krompir, vlasac, posolite i pospite mljevenim biberom. Smjesu dobro promiješajte, po potrebi umiješajte malo krušnih mrvica, a zatim oblikujte burgere. Tavu s debljim dnom nauljite da pokrije dno i zagrijte na srednjoj vatri. Burgere ispecite s jedne strane dvatri minuta, okrenite na drugu stranu i pecite otprilike isto toliko. Namaz pripremite tako da izmiješate paštetu s krem sirom. Na prerezano pecivo nanesite namaz, stavite plošku paradajza, a zatim burger.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com