Donosimo vam recept za kolač čizkejk, a evo šta je potrebno ukoliko želiti napraviti ovu slatku deliciju.
Kora:
- 300 grama mljevene plazme
- 125 ml mlijeka
- 250 grama margarina
- 3 kašike šećera u prahu
Margarin otopiti i sjediniti sve sastojke, ukoliko želite slađe možete dodati još šećera.
Bijeli fil:
- 450 grama krem sira
- 220 grama šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 500 ml slatke pavlake
1 želatin (rastvoriti po uputama sa kesice- rastvoriti sa 5 kašika ledene vode, pa kad nabubri preliti sa 50 ml vrele vode ali da ne proključa)
Izmiksati prvo slatku pavlaku i šećer, zatim dodati krem sir, pa na kraju polako sipati rastopljeni želatin i miksati.
Crveni fil:
- 450 grama crvenog voća (može bilo koje, ja sam koristila šumsko voće)
- 1 kesica želatina
- 4 kašike šećera
- 50 ml vode
Vodu, voće i šećer kuvati oko 10 minuta. Onda ubaciti želatin (rastvoren sa 5 kašika vode, pa kad nabubri ubaciti u vrelu smjesu i dobro sjediniti). Ostaviti preko noći u frižideru da se stegne.
Prijatno!
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com