Sastojci:
2 skuše
2 kašike sirćeta
3 kašike bijelog vina
1 kašičica senfa
3 čena bijelog luka
biber, so
ruzmarin
nasjeckan peršunov list
maslinovo ulje
Priprema:
Ribu poluzamrznutu očistiti i izvaditi utrobu. Odsjeći glave i dobro oprati. Isjeći po želji ili ostaviti cijelu. U litar vode sipati 2-3 kašike alkoholnog sirćeta i staviti ribu u rastvor da od-stoji pola sata. Dobro je oprati. U ma-nji sud sipati 30 ml maslinovog ulja. Dodati vino, senf, izdrobljen bijeli luk, biber po mogućnosti bijeli, nasjeckan ruzmarin i sve dobro izjednačiti. Kašikom napuniti ribu, pa je čačkalicom zatvoriti. Podmazati gril teflonsku tavu, pa staviti ribu i preliti je ostatkom nadjeva. Poklopiti i pržiti na veoma tihoj vatri. Treba joj oko pola sata da se lijepo isprži sa okretanjem. Služiti uz restovani krompir.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com