Gastro

Piletina s paprikama

Danas vam donosimo recept za sočnu i ukusnu piletinu sa paprikama.

Sastojci (za 2 osobe):

  • 200 g pilećeg bijelog mesa
  • 200 g šampinjona
  • 100 g brokolija
  • pola svježe ili zamrznute paprike
  • 3 struka mladog crnog luka
  • so, biber

Priprema:

Piletinu dinstajte na luku, a zatim dodajte isjeckane šampinjone. U to stavite papriku isjeckanu na štapiće, koja se ne dinsta dugo jer je ima malo i praktično dolazi kao začin. Obaren brokoli dodajte u jelo, a prije toga možete da ga izgnječite ili ostavite u komadu, stvar je ukusa. Preko jela isjeckajte isječene kolutove peraca mladog crnog luka.

 

 

 

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh