Gastro

Posni roštilj od krompira

Roštilj ne mora uvijek da bude samo meso, a ovo je naš prijedlog.

Sastojci:

500 g mladih krompira

30 ml ulja

suvi začin

biber

malo crvene mljevene paprike

izdrobljen bijeli luk

origano

sjeckan peršunov list

Priprema:

Krompir očistiti oprati i staviti da se obari pet minuta. Mogu i mrkve. Bijeli luk izgnječiti i preliti sa dvije-tri kašike vode. U činiju sipati ulje, suvi začin ili samo so, mljeveni biber, papriku, bijeli luk iscijediti i uzeti samo tečnost. Dodati origano i sjeckan peršun. U to ubaciti krompir i isječenu mrkvu na krupno i izjednačiti.

Na štapiće za roštilj nabosti krompir i mrkvu. Redati u podmazan pleh i preliti ostatkom marinade. Peći na 220 stepeni oko 20-30 min.

 

 

 

 

 

 

Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com

Click to comment

Ostavite Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

NAJNOVIJE

Na Vrh