Počastite se slatkim na kraju radne sedmice ili za vikend, a ovo je naš prijedlog.
Sastojci:
1 jaje
ekstrakt vanilije
40 g tamne čokolade
pola kašike kokosovog šećera
2 kašike pirovog bijelog brašna
kašika praška za pecivo
voda ili biljno mlijeko (količina po potrebi)
šumsko voće
Priprema:
Odvojite žumanjak od bjelanjka. Žumanjak pjenasto umutite sa kokosovim šećerom i ekstraktom vanilije. Na pari otopite čokoladu, te ohlađenu dodajte smjesi sa žumanjcima. Dodajte prvo dvije kašike vode ili mlijeka. Potom dodajte brašno te prašak za pecivo i lagano umiješajte prethodno istučen snijeg od bjelanjaka s prstohvatom soli. Ako je potrebno, dodajte još tečnosti dok ne dobijete teksturu koju možete preliti u kalup. Kalup prethodno obložite papirom pa pečenje i prebacite smjesu, na vrh dodajte šaku šumskog voća. Pecite 20 minuta u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni.
Visocani.ba/Visoko.co.ba/nezavisne.com