VIJESTI

NK Bosna pred derbi sa Čelikom vratila se u igru za prvo mjesto

Nogometaši Bosne igraju kao preporođeni, u prethodnom kolu na domaćem terenu deklasirali su prošlogodišnjeg prvaka Druge lige Centar sa 5:0, u kolu prije ovoga ekipa Stupčanice je kiksala u Vogošči i deklasirana je od UNIS-a sa 6:0, a kojeg je naša ekipa pobijedila upravo u Vogošči.

Sve su ovo činjenice koje nam daju za pravo da kažemo kako se Bosna u potpunosti vratila u borbu za prvo mjesto obzirom da je sada razlika na tabeli između prvoplasirane Stupčanice i Bosne samo četiri boda.

U narednom kolu gostujemo vječitom rivalu Čeliku u Zenici. Realno je biti optimista jer nr bi bili prva ekipa koja nosi bodove sa Bilinog polja ove jeseni.

Za dobre rezultate i igre na terenu te maksimalno zalaganje svih igrača nužna je i adekvatna logistika koja mora da prati rezultate. Gradska uprava i gradonačelnik Ganić su prvi ispunili obećano (95.000KM), obećano su ispunili i Vispak, IM Semić, Kovo Commerce, Secom, Central Osiguranje, BIOS…  Ali ima i onih čije reklame se nalaze na dresovima igrača koji se bore i brane boje grada a koji nisu ispoštovali obećano.
Kako saznaje Visoko.co.ba u narednom periodu sa ciljem još boljih rezultata u borbi za povratak u Prvu ligu FBiH iz budžeta Gradske uprave u planu su i dodatna sredstva. Vrijeme je da se oni koji ostvaruju profit u Visokom malo probude i razmisle o svojoj društvenoj odgovorvosti, u sedmici pred nama vrijeme je za plate igračima koji su pred važno gostovanje u važnoj misiji preskakanja možda i fazne prepreke u borbi za povratak tamo gdje nam je mjesto.

NAJNOVIJE

Na Vrh