VIJESTI

Pozdrav iz JKP “Visoko”: Novo poskupljenje od 01.11.2021.godine

U trenutku iščekivanja rezultata konkursa za novog/starog direktora JKP “Visoko” građane Visokog očekuje neminovno povećanje na računima iz ovog javnog preduzeća, a po nalogu Poreske inspekcije.

Radi se o poskupljenju koje je recidiv prošlih vremena i zaostavština bivših menadžmenta koji je u konačnici retroaktivno i plaćen od strane JKP “Visoko” i koji će u narednom periodu plaćati krajnji korisnici.

Riječ je o dvije stavke koje imate na računima i one se preciznije zovu: Doprinos za iskorištenu vodu i Doprinos za zaštitu voda. I do sad su korisnici usluga JKP “Visoko” plaćali ove naknade ali bez uračunatog PDV-a, a što će početi plaćati od 01.11.2021., odnosno to će biti vidljivo na računima koji će stići u dvanaestom mjesecu, ujedno kao i “dobrodošlica” novom direktoru od kojeg građani očekuju upravo sve suprotno.

Iako u praksi to na primjeru jedne četveročlane porodice i ne izgleda strašno i veliko poskupljenje od 0,20KM po računu, u valu poskupljenja kompletnog života u BiH ova novogodišnja “čestitka” iz JKP “Visoko” je potpuno nepotrebna.

NAJNOVIJE

Na Vrh